24 Aprile 2024
course: Home > blog

2017.06.29. Mottl Hortenzia emlékkiállításának záróünnepsége Bartolf Zsuzsanna koncertjével

2017 események, Események , Zene, ének, tánc
written by marco angiolini on 26-06-2017 11:31
Népdalok újratöltve
Kortárs költők versei népdalokra
Bartolf Zsuzsanna énekmondó és hegedűje

B. Tóth Klára, Erdős Virág, Falcsik Mari, Jónás Tamás, Kányádi Sándor, Kiss Judit Ágnes, Lackfi János, Pilinszky János, Szabó T. Anna, Szép Ernő, Varró Dániel versei

Fotó: Baán Katalin

A fotók és videók ITT tekinthetők meg

2012-ben indult el „Láthatatlan koncert – halhatatlan népzene" c. koncertsorozatom. Most a negyedik sorozatban, a Népzene újratöltve címmel népdalok dallamaira kortárs költők verseit énekelem. A dalokat eredeti formájában adom elő kortárs szöveggel. Így mind a szöveg, mind a dallam új tartalmat kap. A vers eredetileg énekelt műfaj volt, a népdal is változatokban él. Szöveg és dallam soha nem kötődött szorosan egymáshoz. Fontosnak tartom, hogy ne csak a régi falusi élet mindennapjait énekeljem meg, hanem mai élethelyzetekről is szóljak dalban. Hiszek abban, hogy ezáltal a népdalt közelebb lehet hozni azokhoz is, akik nem hallgatnak népzenét.

Műsoromban lírai, közéleti, drámai, játékos és a vidám versekig sokféle téma és hangulat megjelenik.

A „Láthatatlan koncert" lényege, hogy a műsor teljes sötétségben vagy félhomályban hangzik el. Úgy gondolom, hogy minél kevesebb vizuális ingert kap a közönség, annál jobban figyel a zenére és a versekre.

Az előadás hossza: kb. 60 perc

Realizzazione siti web www.sitoper.it